Novi tednik je prvi in osrednji regijski časopis z več kot sedem desetletno tradicijo. Ekipa profesionalnih novinarjev, urednikov, fotoreporterjev in tehničnega kadra spremlja politično, gospodarsko, kulturno, izobraževalno in športno dogajanje na območju 33 občin celotne savinjske regije.
Njegova vloga je prispevati k večji obveščenosti ljudi o teh dogajanjih in jih z določenimi vsebinami tudi sproščati in zabavati z nagradnimi igrami, ki potekajo skozi vso leto.

Častnik Novi tednik je ob 70- letnici prejel najvišje priznanje – Zlati celjski grb za informativni, kulturni in domoznanski pomen pri sooblikovanju celjskega družbenega življenja.

Preberi več

Znan je tudi po številnih tradicionalnih in odmevnih akcijah: Hujšajmo z Novim tednikom in Radiem Celje, Naj maturant, naj maturantka, Do polnega vozička brez mošnjička, Tradicionalni obisk porodnišnice v Celju 1.januarja, Piknik Katrce, Zeleni val…
Izide vsak četrtek na 48 straneh in ima redno tedensko prilogo TV Okno.

Bralci Novega tednika znajo ceniti kvalitetne informacije in zabavo na enem mestu. Gre za profil poslušalcev, ki premorejo kupno moč in so zato z oglaševalskega vidika najbolj zanimivi.
Novi tednik izdaja tudi priloge in rubrike:
– samostojne priloge: MOS Petica, Praznična Petica
– časopisne priloge: občinske priloge, Izobraževanje, Valentinova, Poročna, Kmetijstvo, Vseživljenjsko učenje, Varčevanj, Aktivna starost in priloga ob 1. novembru
– rubrike: Na kolesih (avtomobilska), Vrtnarimo, Živalski svet, Za zdravje; Namig za izlet,
– oglasna priloga: Vsi naši mojstri
– skupne priloge: Slovenske počitnice, TV Okno

Doseg: 33 občin celotne savinjske regije

Naklada: predvidoma 12.000 izvodov

Tedenske rubrike Novega tednika

Aktualna ponudba Ponudba Prelistaj
Gospodarstvo Intervju Razvedrilo
Šport Reportaža Rumena Stran
Kronika Mladi za mlade
Naša tema Podlistek/bukvarna
Kultura Bralci poročevalci
Mali oglasi Pisma bralcev
Napovednik Vrtnarimo
Zanimivosti Živalski svet
Otroški vrtiljak

Aktualna ponudba je oglasna rubrika, ki predstavlja aktualno ponudbo in odgovarja na vprašanja: Iščete dober nakupu ali odlično storitev? Sestavljajo jo oglasi dimenzij (84x45mm) ter promocijski članek z nasveti. Oglaševanje v rubriki priporočamo takrat, kadar želite naše bralce z oglasom manjših dimenzij tedensko spominjate na vas in vašo ponudbo.

Izid: 4x na mesec

Redne tedenske rubrike

 V rubriki Živalski svet pišemo o različnih temah, povezanih z živalsko problematiko v smislu osveščanja ljudi, da je treba imeti do živali ustrezen odnos in da vsaka odločitev zanjo pomeni obveznosti.  Zadnje čase predstavljamo predvsem pasje vzreditelje, ki skozi svoje pripovedi opozarjajo na zgoraj omenjene teme in so hkrati zanimiv vir za spoznavanje različnih pasem.

Na kolesih prinaša novice, zanimivosti in nasvete iz sveta avtomobilizma.

V rubriki Vrtnarimo objavljamo stalnici, setveni koledar in šaljivi dnevnik mlade vrtnarke, ob tem pa pišemo o sezonsko obarvanih vrtnarskih opravilih in povzemamo pogovore s strokovnjaki o pravilnem ravnanju pri oskrbi rastlin.

Za zdravje opozarja na bolezni, ki so aktualne in svetuje, kako se jim lahko izognemo. V tej rubriki tudi spremljamo našo akcijo (S)hujšajmo z Novim tednikom in Radiem Celje.

Kulinarika je stran, namenjena vsemu tistemu, kar “pridiši” iz kuhinje. Predstavljamo posameznike, ki s kuhalnico v roki in inovativno idejo iščejo nove poti v kulinaričnem svetu.

Namig za izlet ponuja ideje za enodnevne izlete po Sloveniji in v sosednjih državah.

Rok za rezervacijo oglasov v rubrikah: 7 dni pred izidom