10 let Festivala Velenje

5:00

Festival Velenje, ki letos praznuje deset let, je v času delovanja poskrbel za deset tisoč dogodkov in na različna velenjska prizorišča privabil skoraj dva milijona obiskovalcev. Praznovanje prve desetletnice se bo začelo danes ob 19tih 30. V Mali dvorani Doma kulture Velenje bo prireditev Zgodbe neke hiše obiskovalcem s pomočjo filma in besede predstavila zgodovino tega javnega zavoda.

pokorny (1)
Direktorica Festivala Velenje Barbara Pokorny

Festival Velenje skrbi za najrazličnejše prireditve, za sejemsko in kongresno dejavnost, organizira največjo prireditev za otroke v državi Pikin festival, pod njegovo streho je tudi Galerija Velenje. Izjemno pomembna je lastna produkcija. Festival je tako doslej v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Velenje pripravil več kot 20 lutkovnih predstav, s tamkajšnjim plesnim teatrom pa več kot 15 predstav za otroke. Povezuje tudi plesalce z območja celotne nekdanje Jugoslavije. Ti so doslej pripravili štiri odmevne plesne projekte pod skupnim naslovom Balkan dance project. Projektno gledališče je doslej največkrat delovalo kot glasbeno gledališče, že leta 2010 je namreč začelo pripravljati muzikale, je povedala direktorica Festivala Velenje Barbara Pokorny.

Barbara Pokorny je prepričana, da se je kulturna ponudba v Velenju zahvaljujoče festivalu od leta 2008 precej okrepila in je danes bolj povezana. Bistvena cilja festivala sta med drugim še boljša koordinacija prireditvene dejavnosti v mestu ter izboljšanje kakovosti.

TS
Foto: SHERPA, GrupA

25.5.2015 poslana na NOVI TEDNIK
Festival Velenje ob svojem jubileju do konca julija pripravlja devet večerov, na katerih bo predstavil lastno produkcijo in ustvarjalnost, predstavitvam se bodo pridružili še koncerti priznanih glasbenih ustvarjalcev.