“Slovenija je več kot postajališče za kapučino”

14:28

V nemškem Stuttgartu se na prvem letošnjem večjem turističnem sejmu, ki se bo končal v nedeljo, predstavlja tudi Slovenija. Na osrednjem sejmu za počitnice in oddih, ki zajame obiskovalce iz vse nemške zvezne dežele Baden Würtemberg in je prvi znanilec turistične sezone, sta se predstavila tudi dva turistična ponudnika Savinjske regije, Kamp Menina in Terme Topolšica.

Dežela Baden Würtemberg je največja zunanje-trgovinska partnerica Slovenije in je izjemnega pomena tudi za razvoj slovenskega turizem. Zato je prisotnost Slovenije in slovenskih turističnih ponudnikov na sejmu v Stuttgart kljub dolžini, traja namreč kar devet dni, nujna, pravi Majda Rozina Dolenc, vodja Predstavništva Slovenske turistične organizacije v Nemčiji. V prvi polovici sejma, ki se bo sicer končal v nedeljo sta se predstavila tudi dva turistična ponudnika iz Savinjske regije, Terme Topolšica in med manjšimi specializiranimi ponudniki Kamp Menina.

banner-teal

Direktor Kampa Menina Jure Kolenc je prepričan, da bi morala Slovenska turistična Organizacija sejem v Stuttgatu veliko bolje izkoristi. Priznava, da je letos bil narejen korak naprej in v pravo smer, a je to, za tak trg, s toliko turističnega potenciala, bistveno premalo. Pogreša predvsem res celovito promocijo Slovenije, ki je, kot pravi precej več kot postajališče za kapučino, kakor našo deželo menda vidi večina Nemcev.

Kolenc se je sicer za sodelovanje na sejmu v Stuttgartu odločil predvsem zato, da bi v Slovenijo in predvsem Kamp Menino zvabi čim več nemških gostov. Za zdaj namreč prednjačijo Belgijci in Nizozemci.

DL3U6073
Kamp Menina

S podobnimi nameni se na sejmu predstavljajo tudi Terme Topolšica. Njihov predstavnik Davorin Aram je sodelovanje na letošnjem sejmu zelo pohvalil in izpostavil izjemno dobro organizacijo ter sejemsko promocijo.

Sicer so, kot je še povedal Terme Topolšica na germanskem trgu že precej prisotne. Letos pa si poleg novih nemških gostov želijo še več obiska Italijanov, tako de se bodo v prihodnjih tednih in mesecih predstavili tudi na turističnih sejmih in srečanjih pri naših zahodnih sosedih.

LK, foto: arhiv NT (GrupA)

Deli