25. Novačanova gledališka srečanja so se začela

8:15

Po izjemno uspeli premieri domačega gledališkega ansambla v petek zvečer, ko je dvorana pokala po šivih, se je program letošnjih jubilejnih 25. Novačanovih gledaliških srečanj na odru Gledališča Zarja Celje v Trnovljah sinoči nadaljeval s prvo gostujočo in tekmovalno predstavo.

_MG_7841
Igralci gledališča Zarja Celje v komediji Na kmetih (Foto: GrupA)

Prva tekmovalna predstava je bila komedija Neila Simona: Govorice, v izvedbi Teatra Janez Jalen iz Notranjih Goric, v režiji Nine Šorak. Posebna komisija občinstva je naziv ”Igralec večera” dodelil Luciji Alič za vlogo Claire Ganz, kateri je svojo umetniško delo podarila celjska slikarka Amina Kolarič.

Novačanova srečanja so spomin na pesnika, dramatika in predvojnega politika Antona Novačana. A srečanja niso le negovanje spomina nanj, ampak tudi izmenjava mnenj in izkušenj slovenskih ljubiteljskih gledališčnikov. Srečanje je nastalo na pobudo takratnega režiserja trnoveljskega gledališča Štefana Žvižeja, pravi dolgoletni član Gledališča Zarja Celje Živko Beškovnik.

Letošnji selektor, igralec Domen Valič, je izbral pet tekmovalnih predstav, ki jih bo kasneje ocenilo občinstvo. Z Novačanovimi gledališkimi srečanji sledijo trem ciljem, dodaja Beškovnik.

V soboto, 11. novembra, bo slavnostni zaključek srečanj z razglasitvijo najboljše predstave letošnjega festivala.

BGO

V SLG Celje odkrili doprsni kip dr. Antona Novačana

narocite-nt

Deli