26 let zapora za umor partnerke

14:17

Na Okrožnem sodišču v Celju se je danes končalo sojenje Zvonetu Laubiču za umor partnerke pred Citycentrom aprila lani. Laubič bo zaradi umora moral v zapor za 26 let.

Sodisce Celje SherpaObtožnica mu je očitala umor iz nizkotnih nagibov in ljubosumja, nato je bila v zaključni fazi sojenja spremenjena v umor na grozovit način. Laubič je naklep za kaznivo dejanje ves čas zanikal, na sodišču je večkrat jokal. Razlog za to, da je tožilstvo obtožbo zoper Laubiča spremenilo v umor na grozovit način, je kar 24 vbodov z nožem, zaradi katerih je njegova partnerka izkrvavela na ulici.

Naj spomnimo, da se je Laubič po umoru odpeljal s kraja dogodka s sinom v vozilu, nato se je policiji predal. Na višino izrečene kazni je vplivalo tudi mnenje psihiatrične izvedenke Martine Tomori, ki je pojasnila, da je bil Laubič v trenutku kaznivega dejanja v stanju velikega čustvenega vznemirjenja, kar pomeni, da je bila njegova prištevnost zmanjšana, ne pa bistveno zmanjšana. Laubič se je torej zavedal svojega dejanja.

Foto: SHERPA (arhiv)

narocite-nt

Deli