V Velenju oblast prevzela Pika Nogavička

12:03

V Velenju je zopet napočil tisti čas v letu, ko se nogavice v omari čudežno pomešajo, lička okrasijo pegice, štedilniki znajo peči le še čalapinke, frizerji pletejo kitke, župan pa se odpravi na dopust. Včeraj se je ob Velenjskem jezeru začel že 28. Pikin festival.

“Pikaaaaaaaaa!” je v en glas včeraj popoldne zakričala zbrana množica otrok in na prizorišče v Beli dvorani priklicala Piko Nogavičko, ki se letos na Pikin festival ni pripeljala z gusarsko ladjo, temveč kar s traktorjem. Tema letošnjega festivalskega dogajanja je podeželje. Pika je torej prevzela oblast in kot napoveduje se je s tem v mestu začela velika zabava. Pika Nogavička:

Muhasto vreme ni prestrašilo številnih malih Pik, katerih obvezna oprema so bili poleg pegic, kitk, predpasnikov, dolgih pisanih nogavičk tudi gumijasti škornji. Med njimi je bila čisto prava Pika tudi šestletna Ota. Pika Nogavička Ota:

Za pestro dogajanje letos vsak dan skrbi skoraj 400 ustvarjalcev vsebin. Obiskovalcem je na voljo več kot 40 različnih delavnic. Direktorica Festivala Velenje Barbara Pokorny.

Med številnimi aktivnostmi je tudi delavnica Pika za srečo. V njej obiskovalci ustvarjajo čisto male Pike. Vodja delavnice Patricija Grušovnik.

Festival se bo zaključil v soboto.

Velenje, Pikin festival - 18.9.2017 poslana na NTVelenje, Pikin festival - 18.9.2017 poslana na NTVelenje, Pikin festival - 18.9.2017 poslana na NTŠO, foto: SHERPA

Deli