Danes začetek poletnih prireditev

4:00

V Velenju se bodo danes začele 34. poletne kulturne prireditve. V dveh mesecih bo na številnih prizoriščih več kot 60 žanrsko različnih dogodkov.

Festival Velenje je letošnji cikel poletnih kulturnih prireditev zasnoval podobno kot preteklo leto, le da se tokrat prireditveno dogajanje začenja že dober teden prej. Bistveni vzrok za to je, da so prireditve združene z deset letnico Festivala Velenje. Poletne kulturne prireditve tudi letos ponujajo letni kino z desetimi fimskimi projekcijami. V Velenju niso pozabili tudi na najmlajše, ki bodo lahko spremljali Sobotne lutkarije ali se udeležili Torkovih igrarij. Pestro bo tudi koncertno dogajanje. Danes bodo v Velenju nastopili Vlado Kreslin in Mali bogovi, v naslednjih mesecih pa med drugim še Jinx, Tomaž Domicelj, Koala Voice in številni drugi. Mesto bo gostilo tudi tri tuje mladinske orkestre. Manjkalo ne bo tudi plesnih predstav. 22. junija bo uprizorjen tretji del sodobnega plesnega triptiha Zakaj te ni – Balkan Dance vol. 3. O tradiciji Poletnih kulturnih prireditev pa sodelavec Festivala Velenje Matjaž Šalej:

Vstop na večino letošnjih prireditev je prost. Vstopnino pa bo treba plačati za prireditve, ki sodijo pod okrilje Poletnega kulturnega abonmaja.

TS
Foto: Ksenija Mikor

Kreslin_DSC_9030
Poletne kulturne prireditve v Velenju bo odprl Vlado Kreslin.

narocite-nt