Razstava del Ančke Gošnik Godec najavlja Pikin festival

7:58

V Galeriji Velenje bo do 6. oktobra na ogled razstava del ene izmed najbolj znanih in prepoznavnih slovenskih ilustratork Ančke Gošnik Godec. Razstava z naslovom Ilustracije za velike in male otroke najavlja tudi 29. Pikin festival, ki ga bo Velenje gostilo med 23. in 29. septembrom.

Kustosinja razstave Milena Koren Božiček meni, da je Ančka Gošnik Godec, ki je bila rojena v Celju, ena od legend slovenske ilustracije. Eden od povodov za postavitev razstave je tudi častitljiva starost ustvarjalke, ta je namreč v 91. letu. S svojimi slikami je opremila okoli 120 knjig, sicer pa tudi mnogo drugih izdaj.

Izjemna slovenska ilustratorka se je na povabilo sodelavcev Galerije Velenje, da bi pripravili razstavo njenih del, toplo odzvala. Med drugim se je ponudila, da sama izbere dela, ki so ji najbližje in so sedaj na ogled. Ob razstavi se bo v času Pikinega festivala v omenjeni galeriji zvrstila še vrsta dogodkov za otroke, od delavnic, vodstev, pravljičnih uric in podobno.

TS
Foto: Galerija Velenje

Lučka regrat manjsa
Ilustracija Ančke Gošnik Godec, ki jo je naslikala za slovensko sodobno pravljico Lučka Regrat. Avtor pravljice je Gregor Strniša.

narocite-nt