Aero Copy prodan

10:35

Stečajni upraviteljici Alenki Gril je v tretjem poskusu uspelo prodati del nepremičnin družbe Aero Copy, ki so bile v lasti Aera. Na dražbi jih je kupilo podjetje Scandstick, v lasti švedskega proizvajalca nalepk Scandstick AB.

Švedi so pred dobrim mesecem že kupili preostali del Aera Copy, ki je bil v lasti avstrijske slabe banke Heta. Za 15 tisoč kvadratnih metrov zemljišča in nekaj manj kot pet tisoč kvadratnih metrov veliko proizvodno halo z opremo naj bi plačali 1,1 milijona evrov. Za Aerov del bodo plačali 700 tisoč evrov, čeprav je bila izklicna cena kar 300 tisočakov nižja. Poleg njih se je namreč za nakup dveh skladišč v skupni izmeri 1.600 kvadratnih metrov in 960 kvadratnih metrov dvorišča in zelenice potegovalo tudi podjetje AC Fri-Mobil iz Celja, ki pa je pri ceni 679 tisoč evrov odstopilo od draženja.

aero

Načrti švedske družbe z nepremičninami Aera Copy še niso znani, neuradno naj bi proizvodnjo v tovarni ponovno obudili. Scandstick se je pred časom zanimal tudi za najem Aerovega obrata v Šempetru.

JANJA INTIHAR

Foto: GrupA

 

Deli