Aygo na obisku …

11:10

Aygo je za en dan postal gasilec

Malček se je med velikani dobro znašel

Že nekaj mesecev je naš aygo želel na obisk k celjskim poklicnim gasilcem. Čisto resno. Kadarkoli smo se z njim vozili mimo njihovega gasilskega doma, je skoraj sam zavil tja. Med drugim so ga pregledali že zdravniki in policisti, torej so manjkali samo še gasilci. Zato smo mu željo izpolnili. Ko bi bralci le lahko videli to veselje!

Pravzaprav je bilo veselje obojestransko. Gasilci so ga sprejeli, kot da je aygo njihovo službeno vozilo. Direktor PGE Celje Janko Požežnik se ni mogel upreti želji, da bi sedel vanj. »To je fantastično vozilo. Majhno, a prostorno in tehnično dovršeno. Z njim se lahko zapelješ kamorkoli, primerno je tudi za mestno vožnjo,« je bil navdušen.

Čeprav je prvi mož celjskih poklicnih gasilcev navajen nekoliko večjih vozil, je bil ob vožnji našega malčka resnično prijetno presenečen. »Pomembno je, da je avto varen in da se voznik v njem tudi tako počuti ter da se lahko z njim v določeni prometni situaciji odzove dovolj hitro in previdno. Vse to aygo ima,« je sklenil in glede na svojo profesionalnost dodal, da priporoča za varno vožnjo in udeležbo v prometu v vozilu tudi gasilni aparat. »Velikokrat se je v praksi izkazalo, da z gasilnikom, četudi je manjši, a zmogljiv, pravočasno preprečimo požar, ki bi lahko povzročil veliko škodo tudi na avtomobilu.« (Več v tiskani izdaji Novega tednika).

SIMONA ŠOLINIČ, foto: SHERPA

Deli