Bisernoporočenca Miha in Malčka Krašek

9:54

Aprila je minilo 60 let, odkar sta si leta 1956 v Laškem obljubila večno zvestobo in izrekla »da« zdaj 83-letni Miha Krašek, ki se je rodil 28. avgusta 1932 v kmečki družini z devetimi otroki v Zgornji Rečici pri Laškem, in pet let mlajša Malčka Krašek, rojena 15. maja 1937 kot prvorojenka v družini Štarkl s petimi otroki.
Malčka se je s Šmohorja preselila na domačijo Mihovih staršev v Zgornjo Rečico pri Laškem, kjer sta kmetijo tudi prevzela. Po domače se kmetija imenuje Bozovišek, kjer bisernoporočenca zdaj živita s sinovo družino.
Biserna porokaLeta, ki so ju spremljala, so minila v lepoti in trnju. Kar precej truda in ljubezni je treba, da vse to premagaš. A jima je vse to uspelo. Rodili so se jima štirje otroci. Miha je hodil v službo v Rudnik Laško, Malčka pa je skrbela za veliko kmetijo in da je bilo doma vse urejeno. Otroci so odrasli, si ustvarili družine in kmalu so prijokali tudi vnuki in vnukinje. Razveseljuje ju že tudi četica osmih pravnukov. Po mnogih letih se še vedno vsi radi vračajo k njima, ker jih vedno čakata z odprtimi rokami in z raznimi dobrotami.
Biserno poroko sta proslavila pred kratkim v gostilni Hochkraut v Tremerjah.

DJ

Biserna poroka

Deli