Bodi viden – bodi previden

14:15

Ta teden po vsej Sloveniji poteka nacionalna akcija za večjo varnost pešcev Bodi viden – bodi previden, ki bo trajala do 15. oktobra. Največ nesreč pešcev pa se zgodi ravno v jesenskih in zimskih mesecih, ko so dnevi krajši, vozne razmere pa zahtevnejše. Do 15. oktobra bodo predvsem občinski sveti za preventivo in vzgojo v cestnem prometu koordinirali številne aktivnosti, da bi javnost osvestili, da so pešci najranjivejši v prometu.

Občinski sveti za vzgojo in preventivo v cestnem prometu bodo v svojih občinah skrbeli za različne aktivnosti v sodelovanju z najmlajšimi, najpogosteje bodo skupaj s policijo, redarji na terenu pešce seznanili s pravili varnega prečkanja ceste, delili bodo kresničke in brošure o prometni varnosti. Aktivno bo tudi v Celju.

pesec2-pix

Predsednik Sveta za vzgojo in preventivo v cestnem prometu Mestne občine Celje Martin Grosek o tem, kaj se bo dogajalo v Celju.

Med glavnimi vzroki prometnih nesreč z najhujšimi posledicami za pešce so neupoštevanje in odvzem prednosti, v veliki meri tudi nepravilnosti pešca pri prečkanju vozišča ter neprilagojena oziroma prehitra vožnja voznikov. Posebej ogroženi so starejši, zato bodo vsi dogodki do 15. oktobra usmerjeni predvsem v to, da bodo starejše na prometno varnost opozarjali mladi. Ves čas bo tudi policija poostrila svoj nadzor prometa.

SŠol

Deli