Borut Korun o evropski civilizaciji

11:45

Svetovni popotnik in upokojeni zobozdravnik, Velenjčan Borut Korun je avtor številnih potopisov, danes ob 18. uri pa bo v Mohorjevi dvorani v Celju predstavil svoj esej Utopija in resničnost evropske civilizacije.

Korunova knjiga je kratek prikaz o tem, kako je nastala evropska civilizacija. Delo predstavi stike evropske civilizacije z drugimi kulturami, ustavi se tudi pri bistvenih značilnostih naše civilizacije in spremlja njen razvoj. Avtor pravi, da so se s to temo doslej ukvarjali mnogi zgodovinarji in filozofi. Sam jo je spoznaval predvsem na potovanjih in med pisanjem potopisov, za pisanje poglobljenega eseja pa ga je nagovoril prihod migrantov na naša tla.

Bralci bodo med prebiranjem dela spoznali avtorjev pogled na to, zakaj se med pripadniki različnih civilizacij rojevajo težave in nesprejemanja. Svetovni popotnik iz Velenja jim bo prikazal tudi svoj pogled na »spopad civilizacij«, ki se na evropskih tleh dogaja danes pred našimi očmi.

TS
Foto: GrupA

_L3U1589
Borut Korun je vnuk znanega glasbenika Frana Koruna, po katerem se imenuje velenjska glasbena šola. Do zdaj je napisal precejšnje število knjig. Za večino so osnova številna potovanja, v svojem zadnjem delu pa se posveča evropski civilizaciji.

narocite-nt