Brez cvetja tudi Piva in cvetja ni

Da je mesto tudi v cvetju skrbi Hortikulturno društvo Laško

9:42

Pomemben sestavni del prireditve Pivo in cvetje je tudi cvetlična okrasitev mesta, kot pritiče imenu tradicionalne prireditve v Laškem. Za okrasitev mesta je znova poskrbelo Hortikulturno društvo Laško, ki je za letošnji festival zasadilo 1223 sadik.

Poskrbeti za primerno in privlačno okrasitev Laškega v tem času je kar velik izziv, je povedala predsednica laškega hortikulturnega društva Metoda Benedek. V središču mesta, v katerem je kar pet prireditvenih prizorišč, in v katerem je treba logistično poskrbeti za desettisoče obiskovalcev, si je kar težko izboriti prostor za cvetje, pa čeprav je pomemben del dogodka:

obdelana__MG_3358
Metoda Benedek, predsednica Hortikulturnega društva Laško.

Ob ocvetličenih različnih točkah v mestu in na prizoriščih glasbenega in drugega dogajanja je raznovrstne cvetlične aranžmaje mogoče občudovati tudi na razstavi, ki je letos pred Kulturnim centrom Laško in tudi v notranjih prostorih centra.

Sicer pa hortikulurna ureditev Laškega v času piva in cvetja zahteva veliko število pridnih rok:

Ker gre za zahteven projekt, pri razporejanju, namestitvi in zalivanju cvetje domačemu hortikulturnem društvu vsako leto pomagajo delavci Komunale Laško.

V okviru cvetlične okrasitve mesta je pred kulturnim centrom na ogled tudi hortikulturna razstava.
V okviru cvetlične okrasitve mesta je pred kulturnim centrom na ogled tudi hortikulturna razstava.

ROBERT GORJANC

Foto: GrupA

Deli