Čas za praznična doživetja

10:19

V Vrtcu Zarja, enoti Mehurček, so Sneguljčica in palčki otroke popeljali v veseli december.

V vseh petih enotah celjskega Vrtca Zarja so se priprave na praznični december začele že konec oktobra. »Praksa je takšna, da se vsaj trikrat na leto povežemo in priprave na december so prva taka skupna točka v šolskem letu,« pravi ravnateljica Zarje Matejka Kobal. Skupaj izberejo pravljično zgodbo, ki otroke spremlja med pripravami na praznovanje in decembrske dni. Letos so izbrali Sneguljčico in jo postavili v sodoben čas. Otroke je s svojimi palčki pozdravila tudi na otvoritveni prireditvi veselega decembra v enoti Mehurček v Dečkovem naselju.
Pravljični junaki so tisti dan otrokom razdelili zajtrk, nato so se v skupnem prostoru na prireditvi srečali malčki vseh starosti. Po pozdravu Sneguljčice so prisluhnili Glasbeni skupini Vrtca Zarja, v kateri nastopajo strokovni delavci vrtca, ki igrajo različna glasbila in pojejo. Pričarali so praznično vzdušje in otroci so na koncu zaplesali v družbi palčkov. Kar težko je bilo oditi nazaj v igralnice in se lotiti običajnih aktivnosti.

Več v tiskani izdaji NT

TC, foto: SHERPA

Vrtec Zarja, Enota Mehurček, Sneguljčica - 29.11.2017 poslana Vrtec Zarja, Enota Mehurček, Sneguljčica - 29.11.2017 poslana

banner-ntrc-martinovanje