Če bo vlada soglašala z razrešitvijo, bo odstopil strokovni svet bolnišnice

8:06

Po sredini razrešitvi poslovnega direktorja Marjana Ferjanca, ki jo je izglasoval svet zavoda bolnišnice, je imel včeraj izredno sejo tudi strokovni svet. Ferjančevo razrešitev mora sicer potrditi tudi vlada in če bo to storila, naj bi odstopil celotni strokovni svet bolnišnice.

Kot smo včeraj razkrili v oddaji Odmev, naj bi odstopil tudi strokovni direktor Splošne bolnišnice Celje Franc Vindišar, ki je za Radio Celje dejal, da s takšnim svetom zavoda strokovno vodstvo ne bo moglo več sodelovati, saj naj bi svet zavoda delal v škodo bolnišnice.

banner-teal

bolnisnica-celje-sherpa-2Te dni se bodo vrstili tudi sestanki s predstojniki oddelkov, ki naj bi v primeru, da bo vlada Ferjančevo razrešitev sprejela, prav tako odstopili. Ministrstvo za zdravje bo zdaj prejelo sklep sveta zavoda o razrešitvi poslovnega direktorja, nato mora dati predlog za dokončno razrešitev vladi. Glede na napete razmere v bolnišnici je vprašanje, ali bo ministrstvo to sploh storilo. Zaprosili smo tudi za komentar zdravstvene ministrice Milojke Kolar Celarc, vendar so nam na ministrstvu za zdravje odgovorili, da je težko verjetno, da bo dogajanje v Celju zaradi obveznosti lahko komentirala pred prihodnjim tednom.

Foto: SHERPA

Deli