Celjan in Žalčan, živeča v ZDA, o prihodnosti Trumpove Amerike

Dr. Dimitrij Krainc in Jernej Turnšek presenečena ob izidu volitev, preudarna v napovedih

16:16

Po razburljivem volilnem dnevu in po zmagi Donalda Trumpa, ki je postal 45. ameriški predsednik, se pozornost od volilnega presenečenja zdaj usmerja k prihodnosti. Kaj je mogoče pričakovati v bodoči Trumpovi Ameriki?

Tudi o tem smo povprašali dva rojaka s Celjskega, ki živita v ZDA.

dimitrij_krajnc

Celjan, dr. Dimitri Krainc, ki vodi nevrološko kliniko v Chicagu, prej pa je 22 let delal na kliniki in sloviti univerzi Harvard v Bostonu, nam je povedal, da je bil kar šokiran nad volilnim izidom. “Del Trumpove predvolilne retorike je mogoče povezovati z ambicijo, da zmaga na volitvah, sicer pa ameriški predsednik sam tudi nima tako velike moči, da bi bilo vse odvisno od njega,” je povedal Dimitri Krainc.

 

Prisluhnite celotnemu pogovoru z Dimitrijem Kraincem: 

 

 

Presenečenja ni skrival niti Žalčan Jernej Turnšek, ki je od leta 2013 doktorski študent morske mikrobiologije prav tako univerzi Harvard, trenutno pa je gostujoči raziskovalec v San Diegu v Kaliforniji na Inštitutu za oceanografijo.

2016_11_09_img_8255
Jernej Turnšek, doma iz Žalca, doktorski študent na slovitem Harvardu in trenutno raziskovalec v San Diegu v Kaliforniji, s katerim smo se preko Skypa pogovarjali o ameriških volitvah.

Jernej Turnšek:

 

Prisluhnite celotnemu pogovoru z Jernejem Turnškom iz radijske oddaje Poudarjeno: 

 

Oba sta tudi povedala, da zaenkrat kakšne občutno večje medijskega pozornosti na račun Slovenije ob dejstvu, da bo Melanija Trump postala ameriška prva dama, ni bilo, v prihodnje pa se to utegne spremeniti.

ROBERT GORJANC

Foto: osebni arhiv DK in RG

Deli