Celje, mesto v arhivu

13:22

Na Krekovem trgu v Celju so pred dnevi odprli razstavo Celje, mesto v arhivu. Razstava je nastala v sodelovanju Zgodovinskega arhiva Celje (ZAC), tamkajšnjega Zavoda Celeia ter ob podpori Ministrstva za kulturo in Mestne občine Celje. Gre za pregledno razstavo, ki je zasnovana na predmetih in gradivu iz zbirk in fondov arhiva, hkrati je razstava darilo meščanom ob prazniku Mestne občine Celje, pa tudi opomnik na 60 obletnico obstoja ZAC.
Eden od soavtorjev postavitve a
rhivist dr. Aleksander Žižek je povedal, da gre za pregledno razstavo, ki je zasnovana na predmetih iz zbirk in fondov arhiva, hkrati je razstava darilo meščanom ob prazniku Mestne občine Celje, pa tudi opomnik na 60 obletnico delovanja Zgodovinskega arhiva Celje.

Pri postavitvi razstave so sodelavci celjskega zgodovinskega arhiva razmišljali predvsem o tem, s katerimi izbranimi predmeti bi med mimoidočimi vzbudili največ zanimanja, je še dejal Aleksander Žižek. Več o razstavi, ki bo na o gled do začetka junija, v Tiskani izdaji Novega tednika!

TS
Foto: SHERPA

ZAC letos obeležuje 60. obletnico ustanovitve. Del praznovanja, katerega skupni imenovalec je sodelovanje z okoljem, je razstava Celje, mesto v arhivu. To je s sodelavci zasnoval dr. Aleksander Žižek.
Na Krekovem trgu se ustavlja precej ljudi, ki si na svoji poti mimogrede ogledajo še razstavo. Tako veliko ljudi spozna ZAC, se seznani z gradivom, ki ga ta hrani.