Čez dober teden le še pika na i!

8:03

Udeleženci akcije hujšanja v torek še zadnjič skupaj – Zadnje tehtanje bo 9. aprila v Citycentru

Trije meseci akcije Shujšajmo z Novim tednikom in Radiem Celje so za nami. To pomeni, da je akcija končana. Skupina, ki je hujšala pod strokovnim vodstvom, je izgubila 190 kilogramov, do zaključne prireditve, ki bo 9. aprila v Citycentru, pa bo najverjetneje izginil še kakšen kilogram.

Tehnica Tanita je v torek pokazala, da so prazniki povzročili skušnjave pri marsikomu, kljub temu pa je – splošno gledano – skupina uspešna. To potrjuje koordinatorka akcije Tatjana Škornik Tovornik iz celjske enote Nacionalnega inštituta za javno zdravje. »Zadovoljna sem. Značilnost letošnje skupine je bila, da so se znotraj nje oblikovale posamezne skupine posameznikov, ki so se med seboj bodrili in motivirali. Vesela bom, ko se bomo septembra ponovno srečali, če bodo vsi ohranili tisto težo, ki so jo uspeli v akciji doseči ali če bodo še dodatno shujšali. Vsi udeleženci so prijetni, optimistični, predvsem pa so se spremembe načina življenja lotili resno.« Sogovornica še ocenjuje, da je volja vseh dovolj močna in trdna, da bodo z novo pridobljenimi zdravimi življenjskimi navadami nadaljevali.

Naslednji teden skupnih delavnic ni. Skupina bo le še pridno vadila v fitnesu in naravi. 9. aprila pa bo zaključna prireditev v Citycentru, kjer boste vse lahko tudi spoznali. Več o tem, kaj se bo v Citycentru dogajalo, pa bomo napovedali v prihodnji številki Novega tednika.

SIMONA ŠOLINIČ

Foto: GrupA

Deli