»Da mlade zanimajo samo služba, stanovanje in družina …, je stereotip!«

Intervju s Sonjo Majcen, direktorico Celjskega mladinskega centra

5:41

Maj, ki ga še vedno večina razume tudi kot mesec mladih, mesec mladosti, še iz nekih prejšnjih časov, je v Celjskem mladinskem centru (MCC) zelo razgibano, živahno obdobje.

Sonja Majcen, direktorica Celjskega mladinskega centra.
Sonja Majcen, direktorica Celjskega mladinskega centra.

V MCC so  pripravili tradicionalni Teden Evrope, katerega stalni, že uveljavljeni dogodki so Filmski teden Evrope, večer evropskih vin in sirov ter eurosong karaok itn. Prav tako so v tem mesecu, ko bodo tudi volitve v evropski parlament, pripravili razstavo o pomenu volitev, delavnice in druge dogodke, ki so povezani z dogajanjem v EU. Sonja Majcen, direktorica Celjskega mladinskega centra, pravi, da je pri njih celo leto zelo živahno, vendar je dogajanje v maju zaradi aktualnosti res nekoliko bolj izpostavljeno. K temu lahko dodamo, da tudi ne brez razloga, saj evropski dnevi v MCC tudi najbolj izražajo usmeritev njegovega vsebinskega delovanja, ki temelji na uspešnem izvajanju evropskih projektov, ti pa so bistveno prispevali tudi k lanskemu dobremu poslovanju.

Kaj je namen dogodkov in projektov, ki jih pripravljate v MCC ob Tednu Evrope in celo leto? Želite mlade in mlade po srcu tesneje povezati s Evropo, jim jo približati, da je ne bi čutili kot nekaj oddaljenega, odtujenega?

Vse dejavnosti, ki jih izvajamo v maju in drugih mesecih, so usmerjene v to, da spodbujamo dejavnejše vključevanje mladih v družbo. To ne pomeni, da jih spodbujamo k ukvarjanju s politiko, ampak da s svojimi idejami in rešitvami sooblikujejo družbo in dejavno sodelujejo pri soočanju z izzivi in s težavami sodobne evropske družbe.

Preberite si celoten intervju v tiskani izdaji Novega tednika.

ROBERT GORJANC

Foto: SHERPA

Deli