Vrhunec Šentjurjevega 2016

17:25

Šentjurjevo 2016 je v Zgornjem trgu v Šentjurju z današnjim dnem doseglo vrhunec večdnevnega dogajanja. Pod oblastjo legendarnega šentjurskega župana Gustava Ipavca so združili pestro dogajanja športnih, zabavnih, etnografskih in sejemskih dogodkov.

Osrednja kulisa in gonilo celodnevnega vrveža v lani razglašenem najlepšem trškem jedru v Sloveniji je seveda Šentjurjev sejem. Kot je povedala Alenka Tastaniere iz tamkajšnjega turistično informacijskega centra, izbire sejmarjev ne prepuščajo več naključju.

šentjurjevoEna do bolj prepoznavnih tradicionalnih podob Šentjurjevega je tudi tekmovanje v kuhanju kisle župe. Letos so se za zlato kuhalnico pomerila društva kmetic iz okoliških krajev.

šentjur

 

Že nekaj let delo sobotnega dogajanje posvetijo tudi otrokom, in sicer je bilo dopoldne na Ipavčevem vrtu Jurčkovanje. Pod kostanji so pripravili festival odraslih folklornih skupin. Že ustaljen del dogajanja so tudi Šentjurjeve igre, večer pa bo zaključila 15. revija narodnozabavnih ansamblov in pevcev občin Šentjur in Dobje, ki jo bodo v noč zaokrožili z veselico.

SAŠKA T. OCVIRK

šentjur 1

Deli