Danes zaključek Akademije zdravega življenja

12:57

banner akademija-fb

Danes bo na celjski Špici ob 17. uri zaključek Akademije zdravega življenja, projekta medijske hiše Novi tednik in Radio Celje ter strokovne ekipe 24alife iz Žalca, ki je partnerka svetovno znane ameriške Mayo klinike. Mayo klinika je namreč začrtala sodobne smernice zdravega življenjskega sloga in tako tudi temelje našega projekta.

Enajst sodelujočih je v treh mesecih spremenilo svoj življenjski slog, posledice tega pa se poznajo na različnih področjih njihovega življenja. Na prireditvi jim bomo podelili priznanja, predviden pa je tudi pohod do Drevesne hišice, pri katerem se nam lahko pridružite.

_L3U5800

Skupina je v Akademiji dobila trenutno v svetu najsodobnejše nasvete za zdravo življenje s področja psihologije, telesne aktivnosti in prehrane. Naučili smo jih pravilno telovaditi, s čimer so udeleženci dojeli, da zdravo življenje ni drago! V teh treh mesecih so postali motivacija drug drugemu in svojim družinam. In kar je najpomembneje: bistvo akademije ni bilo hujšanje. Postajali so fit, izguba teže pa je in še bo le posledica celostne spremembe življenjskega sloga in boljšega zdravja.

Ob koncu Akademije jim je tako kineziolog Matevž Klevže iz 24alife, ki jih je skupaj s Katjo Plaskan učil pravilnih vadb, položil na srce:

Skupina je veliko spremembo naredila tudi na področju prehrane. Kar se je izjemno obrestovalo. Govori nutricionistka Damijana Presečnik iz 24alife.

Ves čas je v akademiji bil prisoten in skupini tudi predaval športni psiholog Iztok Žilavec, ki sodeluje tudi s športniki, ki so dobitniki olimpijskih medalj. Skupino je učil pravilnega doseganja cilja in motivacije.

SIMONA ŠOLINIČ

Foto: GrupA

Deli