Delo je zastalo za dve uri

8:21

Pri doseganju ciljev sta danes združila stavkovne aktivnosti tudi dva največja sindikata v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva v Sloveniji, to sta Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije in Sindikat zdravstva in socialnega varstva Slovenije. Gre za zaposlene v bolnišnicah, zdravstvenih domovih, domovih starejših, centrih za socialno delo, posebnih socialno varstvenih zavodih, lekarnah in tudi zdraviliščih. Zaposleni bodo stavkali dve uri, med 8. in 10. uro, v tem času bodo ponekod tudi shodi.

Sindikat zdravstva in socialnega varstva Slovenije združuje od medicinskih sester, bolničarjev, radioloških in laboratorijskih inženirjev, farmacevtov, socialnih delavcev, kuharjev, peric, strežnic, psihologov do zaposlenih v domovih upokojencev, v zdravstvenih domovih, bolnišnicah, posebnih socialnih zavodih in centrih za socialno delo. Sindikat delavcev v zdravstveni negi Slovenije pa združuje delavce v poklicih zdravstvene in babiške nege ter oskrbe. Imajo jasne stavkovne zahteve.

hodnik

Generalni sekretar Sindikata zdravstvene nege Slovenije Marjan Meglič.

Če jim vlada ne bo prisluhnila bodo stavko tudi zaostrili, med drugim bodo umikali soglasja za delo preko delovnega časa.

Kljub stavki v zdravstvu naj bi bili danes obravnavani vsi, ki imajo nujna zdravstvena stanja. Do premika operativnih posegov pa bo zagotovo prišlo, če bodo zaposleni v zdravstveni negi v bolnišnici s stavko nadaljevali.

narocite-nt

Deli