Delovna skupina HSE že išče rešitve glede okoljskih rent

Šoštanjski svetniki so na izredni seji, ki je bila sklicana na pobudo Liste Borisa Goličnika, razpravljali o neizplačevanju odškodnin občini s strani Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ) in Premogovnika Velenje.

Tema seje, na kateri sta sodelovala tudi direktor Holdinga Slovenskih elektrarn (HSE) Matjaž Marovt in predsednik uprave premogovnika mag. Ludvik Golob, so bili neizplačano nadomestilo termoelektrarne za leto 2016, večletno neizplačevanje nadomestil premogovnika in dolgoročni odškodninski sporazum med vsemi vpletenimi. Župan Darko Menih je izpostavil, da je občina vseskozi podpirala gradnjo bloka 6, na koncu pa je bila izigrana. Vse obljube, ki so jih prejeli, so propadle. Župan Darko Menih:

Direktor HSE Matjaž Marovt je prepričan, da občina ni bila izigrana. Lokalni skupnosti naj bi bilo do sedaj nakazanega že veliko denarja na račun uporabe stavbnih zemljišč, predlaga pa, da je treba področje ustrezno zakonsko urediti. Direktor HSE Matjaž Marovt:

Matjaž Marovt
Direktor HSE Matjaž Marovt

Številni svetniki so v nadaljevanju seje predstavili svoje izkušnje, kako degradirano okolje slabša kakovost njihovega življenja. Tako kot župan so nekateri izpostavili tudi slabo dosedanje komuniciranje z vodstvom HSE. Novo vodstvo jim, kot je prepričan svetnik Boris Goličnik, daje upanje, da se bodo zadeve začele odvijati v pravo smer. Direktor HSE Matjaž Marovt:

Župan Darko Menih je zadovoljen z razpletom včerajšnje seje, saj je prepričan, da novo vodstvo HSE prinaša bolj konstruktivno sodelovanje. Župan Darko Menih:

Svetniki so na koncu razprave soglasno sprejeli sklep o podpori trenutnim dogovarjanjem glede dolgoročne rešitve nadomestil za degradirano okolje.

panoramska_tes-1024x683

ŠO

 

Deli