Dežela Celjska ambiciozno na sejmu Alpe-Adria

Turistično in kulturno društvo Celje predstavlja novo figuro v okviru projekta Celjska zgodba

13:52

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani je danes vrata odpirl 31. sejem Alpe-Adria, ki v ospredje postavlja zeleni in aktivni turizem ter kamping in karavaning. Na sejmu se kot vsako leto ambiciozno predstavlja tudi turistična destinacija Dežela Celjska, katere nastop vodi in usklajuje Zavod Celeia Celje (ZCC).

Predstavitev Dežele Celjske na sejmu Alpe-Adria v Ljubljani.
Predstavitev Dežele Celjske na sejmu Alpe-Adria v Ljubljani.

Danes je na razstavnem prostoru Dežele Celjske v ospredju predstavitev  Celje s ključnimi turističnimi partnerji,  kot so Turistično informacijski center ZCC, Pokrajinski muzej Celje z viteško animacijo za obiskovalce ter Celjska koča z aktualno zimsko in adrenalinsko ponudbo za leto 2020. Prvi dan se predsatvlja tudi  Turistično društvo Šmarje in občina Vransko s ponudbo gostilne Grof.

banner-teal

Knežje mesto se na sejmu predstavlja tudi v okviru Združenja zgodovinskih mest Slovenije na stojnici skupaj s Šentjurjem. Danes so tako pozornost namenili turističnim novostim iz destinacije, projektom zipline, skakalnice na Šmartinskem jezeru, nov hotel Grof …

Jutri se bosta predstavila  Žalec z atrakcijo Fontana piv in novostmi Spodnje Savinjske doline ter občina Vransko. Obiskovalci boso spoznali tudi ponudbe zdravilišč Rimske terme in Terme Dobrna.

Predstavitev projekta zipline na Celjski koči.
Predstavitev projekta zipline na Celjski koči.

V petek bodo obiskovalci lahko spoznali Kozjanski park, Rogatec in Čar vrta, Rogaška Slatina, Terme Dobrna in Thermana Laško.

Zadnji dan sejma,  v soboto bodo ponudbo predstavili še Thermana Laško, TIC Dobrna s Hotelom Hiša Triglav, zeliščni izdelki Vesne Golob ter turistična ponudba občine Šentjur.

Na sejmu se predstavlja tudi Turistično in kulturno društvo Celje (TDK) z novo figuro v okviru projekta Celjska zgodba, v kateri upodabljajo znamenite osebnosti iz zgodovine knežjega mesta. Tokrat je to Sofija Hess, znana ljubezen Alfreda Nobela, je povedal predsednik Turističnega in kulturnega društva Celje Matija Golnar.

Figura Sofije Hess, v naravni velikosti, nove v nizu projekta Celjska zgodba, ki ga izvaja Turistično in kulturno društvo Celje.
Figura Sofije Hess, v naravni velikosti, nove v nizu projekta Celjska zgodba, ki ga izvaja Turistično in kulturno društvo Celje (Foto: RG).

Doslej je Turistično in kulturno društvo Celje že predstavilo figure popotnice Alme Karlin, rimskega senatorja Tita Varija Klemensa, mogočnega celjskega grofa Hermana II. ter Ferdinanda Galla, utemeljitelja celjske baročne delavnice.

RG, BA

Foto: ZCC

 

 

Deli