Dijaki I. gimnazije priplesali do ljubezni

12:06

Tradicionalni večer plesa so kajuhovci letos pripravili v sredo, 30. marca, v Kulturnem centru Laško. Na odru je svoje talente pokazalo več kot 50 dijakov, ki že vrsto let aktivno plešejo in ustvarjajo v plesnih šolah po vsem Celju. V različnih točkah smo lahko videli veliko plesnih zvrsti – street dance, jazz balet, latinsko ameriške plese, hip hop, disco, sodobne plese, svoje palice pa so zavrtele tudi mažoretke.
V plesni zgodbi z naslovom S plesom do ljubezni, ki je avtorsko delo dijakov in mentorice, sta se predstavila Tamara Tavčar in Savin Kotnik. Zadela ju je amorjeva puščica, ki jo je izstrelil Luka Marcen, povezovalec večera in nekdanji dijak I. gimnazije.
S pomočjo mentorice, profesorice Katje Ranzinger Čater, so dijaki tako na oder postavili plesno mojstrovino, v kateri so z odličnimi koreografijami izražali svoja doživetja, čutenja in se spretno poigrali z igro. Mladostni žar, energija in plesna izraznost plesalcev so gledalce popeljali v svet razigranosti, prijateljstva in ljubezni.
In nenazadnje, ali sploh obstaja boljši način za izpoved ljubezni, kot je ples?

MAJA RAVNIKAR ZABUKOVŠEK
Foto: JOŽE PETRAK ZAJC

Vecer_plesa_I_gimnazije_4

Deli