Dirka tudi velik varnostni izziv za policijo

Poziv udeležencem v prometu k upoštevanju navodil policistov in redarjev

5:17

Kolesarska dirka po Sloveniji, ki se je včeraj začela v Lendavi, je ob organizacijskem tudi velik varnostni zalogaj in zato velik izziv tudi za slovensko policijo. Svoje delo pa policija lahko uspešno opravi le ob sodelovanju in strpnosti udeležencev v prometu.

Policijski motorji v središču Celja, kjer je bila start enem izmed etap Dirke po Sloveniji.
Policijski motorji v središču Celja, kjer je bila start enem izmed etap Dirke po Sloveniji.

Za varovanje in urejanje prometa na celotni trasi dirke bo tako letos skrbelo več sto policistov, pri vsaki etapi bo udeleženih tudi 28 policistov-motoristov ter najmanj tri službena vozila s po šestimi policisti. Matjaž Leskovar, višji samostojni inšpektor na Slovenski policiji ob tem opozarja:

Pri izvajanju mobilnih oziroma kratkotrajnih občasnih zapor na dirki med vozniki večkrat prihaja do nejasnosti in tudi zmede, zato velja udeležence v prometu še enkrat več opozoriti na pravila pri izvajanju mobilnih zapor prometa:

In kot je ob koncu še poudaril Matjaž Leskovar, že vsaka najmanjša nepazljivost udeležencev v prometu lahko uniči ves skupen trud prirediteljev, da bi dirka minila brezhibno in brez nezgod ter da bi tudi po tej plati Slovenijo svetu predstavili v dobri luči.

Karavana najboljših kolesarjev sveta bo danes v okviru druge etape (Maribor–Rogaška Slatina, 152,7) predvidoma nekaj pred 13. uro prišla na Celjsko. Na celotni trasi druge etape  bodo vzpostavljene mobilne zapore prometa. Te bodo umaknjene, ko bo karavana kolesarjev prešla kraje in mesta na progi. Potek trase druge etape in časovnico si je mogoče ogledati na spletni strani tourofslovenia.si

Hkrati bodo na nekaterih delih prizorišča dirke tudi popolne zapore prometa. V Rogaški Slatini bo danes na cilju, na območju železniške postaje, popolna zapora prometa med 6. in 7. uro, 11. in 12. uro, med 14.30 in 15.30 ter med 16. in 17. uro.

Preberite še:

Simone Consonni z “dvojno zmago” v Murski Soboti

ROBERT GORJANC

Foto: Vid Ponikvar/SPORTIDA

narocite-nt

Deli