Diši po poticah

10:54

V Preboldu je ta konec tedna Festival potic. Kulinarično-dobrodelni dogodek se je začel danes dopoldne, ko so sodelujoči dostavljali potice in kolače, ki jih bo nato ocenila komisija. Rezultate bo razglasila na nocojšnji zaključni prireditvi v Dvorani Prebold, kjer si bo razstavo teh velikonočnih dobrot mogoče ogledati še jutri. Po končanem festivalskem dogajanju bodo vse potice podarili domovom upokojencev po Savinjski dolini.

prebold_festival_potic_gr_1315 (1)Festival Potic je zagotovo eden najbolj prepoznavnih dogodkov v občini in edini s tako dolgo tradicijo v Sloveniji. Zadnja leta nad njim bdi tamkajšnje turistično društvo, pred 16 leti pa je nastal na pobudo domačinke Danice Uplaznik.

Vsi tisti, ki želijo z dobrotami sodelovati na festivalu, so jih morali do 12. ure prinesti v Dvorano Prebold, kjer jih bo strokovna komisija ocenila. Bronasta, srebrna in zlata priznanja bo podelila na večerni osrednji prireditvi ob 19. uri.

In kakšna je skrivnost za dobro potico?

“Skrivnost za zares dobro potico ni čisto nič drugega kot kilometrina: da ti uspe narediti pravo mehkobo testa, pravi nadev, ki ni pretežek ali presladek, da se arome lepo prepletejo,” pravi Uplaznikova.

Festival ima že vse od začetka dobrodelno noto. Z vsemi prispelimi dobrotami se bodo tudi letos posladkali oskrbovanci domov za starejše v Spodnji Savinjski dolini.

ŠPELA OŽIR

Foto: GrupA (arhiv NT&RC)

 

Deli