Do 2020 v zelenem

14:58

Po uspešni minuli zimski in poletni sezoni ter po lastniškem preoblikovanju se smučišču nad Mozirjem obetajo boljši časi. Smučarsko sezono so odprli prvi v Sloveniji, računajo na 120 smučarskih dni in 80 tisoč smučarjev. Pred zimsko sezono so precej investirali v dodatno nastanitveno ponudbo, v prihodnjih letih bodo posodobili tudi naprave. Za zdaj poslujejo stabilno, a bodo ob koncu leta še beležili izgubo.

Poslovanje Turističnega središča Golte, ki je od lanskega februarja v večinski lastni ljubljanskega podjetja Sicom Invest, je bilo po besedah direktorja Mitje Trčeta uspešnejše kot zadnja leta. Kljub rekordni, tako zimski kot poletni sezoni, se rdečim številkam še niso mogli izogniti.

Zimska sezona ostaja najpomembnejša, saj še vedno prinaša največ denarja in letos si obetajo 15-odstotno rast. Veliko več si v prihodnje obetajo od poletne ter obeh vmesnih sezon. Aktivni dopustniki in adrenalinski športniki so že prepoznali lepote Mozirske planine. Velik korak so po navedbah Terčeta naredili tudi pri promociji kongresnega in seminarskega turizma. Ob nadaljnjih vlaganjih in rasti obiska Terče pričakuje, da bodo do leta 2020 poslovali brez izgube.

Za nadaljnji razvoj smučišča je pomembno tudi to, da je družba po več letih končno uspela rešiti spor z ljubljansko nadškofijo, ki je po denacionalizaciji lastnica večine zemljišč, kjer so smučišča.

Čeprav govorice o tem, da naj bi denar za nakup in razvoj smučišča zagotovila ukrajinska poslovneža, ne pojenjajo, Terče podrobnosti glede lastniške strukture ni želel komentirati.

Golte smučišče
Smučarsko sezono so na Golteh letos začeli kot prvi v Sloveniji. Naprave so prvič obratovale 30. novembra, uradno odprtje je sledilo dan kasneje. V vodstvu družbe se v tej sezoni nadejajo 120 smučarskih dni in 80.000 smučarjev.

LKK, foto: GrupA

narocite-nt