Do konca avgusta končana

13:28

CELJE – V zadnjih mesecih je ob I. gimnaziji v Celju zrasla nova telovadnica, ki bo v teh dneh dobila še zadnja okna in nato bodo začeli še bolj pospešeno urejati njeno notranjost. Gre zagotovo za enega najbolj težko pričakovanih srednješolskih stavb v Celju, saj so desetletja generacije dijakov I. gimnazije v Celju poslušale obljube o tem, da bodo prav one tiste, ki bodo dočakale novo telovadnico. A se je vedno znova nekje zalomilo in končno zgodba z dolgo brado le dobiva srečen konec.
Novembra 2015 je ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport kot financer projekta podpisalo pogodbo z gimnazijo in izvajalcem, podjetjem GH holding iz Ljubljane. Vrednost gradbeno-obrtnih del je 2,7 milijona evrov, opreme pa približno pol milijona evrov.
»Izjemno lepo stavbo, ki bo po merah in opremi dejansko bolj športna dvorana, sta projektirala znana celjska arhitekta Valter in Sergej Ernst, nadzor pa izvaja podjetje AZ inženiring iz Celja. Gradnja bo po pogodbi, vključno z uporabnim dovoljenjem, končana najkasneje do konca letošnjega avgusta,« pravi ravnatelj šole dr. Anton Šepetavc. Dela izvajajo po načrtih, dodaja, in če pride do kakšnih zapletov, jih sproti rešujejo. Eden takšnih je na primer zadnji zaplet o tem, kakšen naj bi bil parket v dvorani. Šola želi za razliko od izvajalca klasičnega, ki ga bo mogoče čez desetletja obrusiti, in bo pri tem tudi vztrajala.
Telovadnica bo imela veliko rokometno igrišče, ki se ga bo dalo pregraditi na tri vadbene prostore, tribune z 900 sedeži in vrsto spremljevalnih prostorov, od garderob, kabineta za učitelje, shrambe za športne rekvizite … Stavba bo namenjena šolski telovadbi in raznim prireditvam, kot dober gospodar pa jo bo šola v večernih urah oddajala za rekreacijo zunanjim uporabnikom.

TC, foto: SHERPA

 

narocite-nt