Dober poletni obisk kulturnih dogodkov

16:24

Festival Velenje, ki je bil glavni organizator poletnih prireditev v Velenju, je v avgustu zaključil poletno dogajanje. S številom obiskovalcev in z njihovo odzivnostjo so zelo zadovoljni. Danes so v Festivalu Velenje začeli vpisovati nove abonmaje. 

mlakar
Koncert Marka Hatlaka z Iztokom Mlakarjem je bil uspešen uvod v poletno dogajanje. Foto: Ksenija Mikor

Festival Velenje je poleti ponudil številne kulturne dogodke in večino teh mu je uspelo izvesti, le dva so zaradi dežja odpovedali. Zabeležili so osem tisoč obiskovalcev na različnih lokacijah za različne ciljne skupine, pravi direktorica Festivala Velenje Barbara Pokorny.

 Del poletnega dogajanja je bil tudi citrarski festival Prešmentane citre, ki je vedno odlično sprejet. Nekaj dogodkov je bilo tudi ob Velenjskem jezeru. Danes so v Festivalu Velenje začeli vpisovati nove abonmaje. Abonentom ponujajo 14 različnih abonmajev. Vsi, ki so jih razpisovali prejšnja leta, so na voljo tudi letos, dodaja Barbara Pokorny

 Zelo dobro so sprejeti tudi ostali abonmaji. V njih ponujajo veliko kakovostnih in nagrajenih predstav, kot tudi precej novitet. V Festivalu Velenje se v teh dneh že pripravljajo na 28. Pikin festival, ki je tradicionalno na začetku šolskega leta. Letos bodo prostor ob Velenjskem jezeru Pikini oboževalci napolnili med 17. in 23. septembrom.

BGO

Deli