Dobovcu superpokal v futsalu

9:30

Ekipa Dobovca Pivovarne Kozel je zmagovalka slovenskega futsalskega superpokala. V Ljutomeru je premagala Litijo s 6 proti 1. Za zmagovalce je v Mariboru tri zadetke dosegel Kristjan Čujec. Dobovec ima letos še višje ambicije kot lani. Osvojiti namerava vse domače lovorike, obenem pa se želi uvrstiti med šestnajst najboljših moštev v evropski ligi prvakov.

Futsal DobovecAtleti Kladivarja so na balkanskem veteranskem prvenstvu v Celju drugi dan osvojili tri zlate medalje. Najboljši v svojih starostnih kategorijah so bili Desanka Čalasan Grajžl v teku na 80 metrov z ovirami, Valentin Moljk v skoku v daljino in Marko Božiček v teku na 100 metrov z ovirami.

V Jadranski ligi za košarkarice je ostalo le še devet ekip. V ponovljenem žrebu v Zenici je bilo določeno, da bodo Celjanke sprva gostovale v Kranju pri Triglavu, nato pa bodo pričakale bolgarsko Montano.

V šestem krogu tretje slovenske nogometne lige sever se je regijski derbi v Zrečah, kjer je gostovalo Šmartno, zaključil z izidom 2:2. Dravinja je v Slovenskih Konjicah z 2:0 premagala vodilni Videm. Celjski Šampion je gostovanje v Slovenski Bistrici zaključil z zmago s 3:2.

V drugem krogu prve slovenske lige za rokometašice so Celjanke zmagale na Ptuju s 33:23, Žalčanke so bile v gosteh boljše od Zagorjank z 22:19, Velenjčanke pa so v svoji dvorani izgubile z ajdovskim Mlinotestom s 33:23. Celjski rokometaši bodo v drugem krogu lige prvakov gostovali pri zvezdniški zasedbi v Parizu.

                                                                                                                             DŠ

narocite-nt

Deli