Dobro poslovanje Pivovarne Laško Union

9:03

Pivovarna Laško Union, ki je v lasti nizozemskega Heinekena, je lani uspešno poslovala. V družbi so povečali prihodke od prodaje, prav tako tudi dobiček.

Pivovarna Laško
Pivovarna Laško

Pivovarna Laško Union je lani ustvarila več kot 153 milijonov evrov čistih prihodkov od prodaje, kar je 6,5 odstotka več kot v letu 2017. Dobiček iz poslovanja se je okrepil za 29 odstotkov na dobrih 27 milijonov evrov, čisti dobiček pa je bil višji približno za tretjino in je dosegel nekaj več kot 20 milijonov evrov.

V družbi so lani prihodke povečali predvsem zaradi večje prodaje na izvoznih trgih. Delež čistih prihodkov od prodaje, ustvarjenih na tujih trgih, je lani dosegel 26 odstotkov, kar je štiri odstotne točke več kot leto prej.

Glavni direktor Pivovarne Laško Union Zooullis Mina, ki je lansko poslovno leto označil kot uspešno, je izpostavil, da so lani v obeh proizvodnih enotah – Pivovarni Laško in Pivovarni Union – ter v logistiki izvedli 45 različnih investicijskih projektov, uresničili proces razvoja talentov in načrtovanje nasledstev.

Kot je še poudaril prvi mož družbe, ki pivovarno vodi od lanske pomladi, je trajnostni razvoj sestavni del poslovne strategije pivovarne, ki je lani v primerjavi z letom 2016 za proizvodnjo vsakega litra piva porabila pet odstotkov manj pitne vode in 10 odstotkov manj energije.

V Pivovarni Laško Union je bilo konec lanskega leta zaposlenih 596 ljudi, kar je približno na ravni iz leta prej, ko je pivovarna zaposlovala 592 ljudi.

STA, RG

Deli