Dobrodelni koncert za Denisa in Klavdijo Veronik

13:07

Dvojčka Denis in Klavdija sta se rodila prezgodaj. Pri sedmih mesecih sta začela svojo bitko za življenje, posledice pa zaradi cerebralne paralize čutita še danes. »S tem pač živimo. Ne razmišljam o tem, kako bi bilo, če bi bilo drugače,« pravi njuna mama Milka. Družina nima velikih želja, a brez pomoči dobrih ljudi lahko o nujno potrebnem avtomobilu samo sanjajo.
Dvojčka sta stara 19 let, Denis je ves čas vezan na velik električni voziček, na daljših potovanjih vzame s seboj voziček tudi Klavdija. Življenja brez avtomobila si danes ne predstavlja nihče. »Nič posebnega nimamo v mislih, nobene izstopajoče znamke ali opreme. Samo dovolj velik avto potrebujemo, da bomo otroka z vozički vred spravili vanj,« zaključi mama. V nedeljo, 8. oktobra, bodo ob 16. uri v župnijski cerkvi v Dramljah za lep koncertni program poskrbeli Melita Bevc, skupina Kvarta, Urša Ketiš in Kvartet Pušeljc. Če boste ob tem lahko družini Veronik namenili vsaj majhen dar, boste naredili veliko delo.

Družini lahko pomagate tudi z donacijo preko SMS sporočila. Na številko 1919 pošljite Denis5 in za nakup avtomobila boste darovali 5 evrov. 

denis2