Dom starejših šteje 15 let

18:56

V Laškem so obeležili 15-letnico doma starejših, ki se je razvil iz opuščenih prostorov Zdravilišča Laško, danes pa je eden najsodobnejših domov za starejše občane v državi.

Medgeneracijsko sožitje: na prireditvi bo jubileju so stanovalcem doma zapeli tudi
Medgeneracijsko sožitje: na prireditvi ob jubileju Doma starejših v Laškem so stanovalcem doma zapeli tudi otroci iz vrtca Debro.

V domu starejših, ki deluje v okviru Thermane Laško, prebiva 165 stanovalcev in 12 uporabnikov oskrbovanih stanovanj, zanje pa skrbi več kot 80 zaposlenih. Dom ima pred drugimi podobnimi ustanovami tudi eno prednost, saj je imetnik koncesije za opravljanje osnovne zdravstvene dejavnosti, je povedala vodja doma Janja Podkoritnik Kamenšek.

banner-teal

Thermana Laško je, kot je znano, v procesu poslovnega prestrukturiranja, in je mogoče, da v prihodnosti dobi nove lastnike. Po prepričanju Sama Fakina to ne bi smelo vplivati na perspektivno prihodnost doma starejših, saj lahko Thermana s to naložbo izkorišča številne sinergije. Samo Fakin:

V Domu starejših Laško je stanovalcev iz okolice Laškega okrog 40 odstotkov, sicer pa so iz vseh delov Slovenije.

Ob današnjem jubileju so v Domu starejših Laško pripravili krajši kulturni program, ki so ga sooblikovali tudi stanovalci doma.

ROBERT GORJANC

Foto: RG

Deli