Drevo padlo na vozilo, voznik umrl

7:27

Močan veter, zaradi katerega je Agencija RS za okolje za vzhod državo izdala rdeče opozorilo, je terjal smrtno žrtev. V vozilu, na katerega je pri Podvelki na cesti Dravograd- Maribor padlo drevo, je danes umrl voznik, so sporočili iz Policijske uprave Celje. 

Veter je težave na Celjskem povzročal že ponoči, medtem ko najhuje po napovedih šele prihaja. O posredovanjih zaradi vetra so to noč poročali iz občin Velenje, Šoštanj, Šmartno ob Paki, Luče, Nazarje, Braslovče, Vitanje, Zreče, Slovenske Konjice, tudi Celja. Gasilci odstranjujejo podrto drevje, na območju Letuša pa je bila motena oskrba z električno energijo.

Kot so sporočili iz celjskega javnega podjetja Vodovod-kanalizacija, bo zaradi izpadov električne energije danes motena tudi oskrba s pitno vodo na območju naselij Teharje, Vrhe in Šentjungert ter na celotnem območju občine Dobrna. Do motenj v oskrbi s pitno vodo lahko pride tudi na vseh višje ležečih oziroma vetru bolj izpostavljenih predelih.

Danes bodo najmočnejši sunki vetra v vzhodni in severovzhodni Sloveniji, kjer so zlasti na višjih legah po napovedih agencije za oklje verjetni vetrolomi večjih razsežnosti. Na severovzhodu države bo veter oslabel danes zvečer, na jugu pa jutri zjutraj.

storm-840962_960_720Kar nekaj škode, zlasti v gozdovih je močan veter povzročil že minuli teden. Po poročilu strokovnjakov zavoda za gozdove je poškodovanih več kot tri tisoč kubičnih metov lesne mase, prevladujejo predvsem smreke, pravi vodja celjske območne enote zavoda za gozdove Aleksander Ratajc. Zato vse obiskovalce gozdov opozarja, naj v teh dneh ne hodijo v gozdove. Po prvih poročilih naj bi bilo največ škode v nižinskih gozdovih Celjske kotline in proti Kozjanskemu do Rogaške Slatine. Na območju Mestne občine Celje je poškodovanih več kot 1500 kubičnih metrov drevesne mase.

BA

Deli