Drugega izsiljevalca še iščejo

12:44

Celjski in žalski kriminalisti so zaradi kaznivega dejanja izsiljevanja ovadili in odvzeli prostost 35-letnemu državljanu Bosne in Hercegovine s stalnim prebivališčem v Sloveniji. Drugega osumljenca, 25-letnega državljana Bosne in Hercegovine, prav tako s stalnim prebivališčem v Sloveniji, pa še niso izsledili.

Osumljena sta stara znanca policije. »Eden od njiju je maja lani 29-letniku iz Celja posodil manjšo vsoto denarja, nato pa sta ga osumljena začela izsiljevati za glavnico in namišljene obresti, ki so do septembra 2017 znašale že 25-kratnik vrednosti glavnice,« so sporočili iz PU Celje.

posojanje

Osumljena sta oškodovancu grozila in ga tudi pretepla. »Ko je oškodovanec izročil zahtevani denar osumljenima, sta si izmislila nov dolg in obresti na nov dolg. Oškodovanec je moral lanskega oktobra izročiti osumljenima še tovorno vozilo, vredno kar 250-krat več kot je bila vredna glavnica.

“Izsiljevanje se tudi s tem ni končalo, zato je oškodovani zbral pogum in kaznivo dejanje naznanil policiji,« še pojasnjujejo na PU Celje.

35-letnika so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Za 25-letnega osumljenca pa so razpisali iskanje.

SŠol

narocite-nt

Deli