Družina Bučar hvaležna vsem, pomoč zbirajo še naprej

13:01

Zatem ko so po lanski delni porušitvi hiše družine Bučar na Ostrožnem združili moči krajani Krajevne skupnosti Ostrožno in Humanitarno društvo Enostavno pomagam, so do danes hišo uspeli na novo zgraditi. Kot je znano, se je del hiše porušil zaradi napake pri delu gradbenega podjetja, ki je dela izvajalo. Policija sicer še do danes ni končala preiskave oziroma podala kazenske ovadbe, še vedno preiskujejo v smeri kaznivega dejanja povzročitev nevarnosti pri gradbeni dejavnosti. Kljub gradnji nove hiše, pa vsa dela danes še niso končana, saj hiša še ni pripravljena za vselitev.

Do zdaj so v obsežni humanitarni akciji zbrali že 100 tisoč evrov, v sklopu tega tudi gradbeni material. Vse to so vložili v izgradnjo hiše. »Ker pa je treba dela še končati, da se bo družina lahko vselila, potrebujemo še okoli 40 tisoč evrov. Do zdaj smo hvaležni vsem, ki so že pomagali,« pravi predsednik gradbenega odbora in podpredsednik Sveta Krajevne skupnosti Ostrožno Peter Pišek.

DCIM/100MEDIA/DJI_0562.JPG
DCIM/100MEDIA/DJI_0562.JPG

Društvo Enostavno pomagam tako še vedno nadaljuje zbiranje denarja, 16. maja pa je v Dvorani Golovec predviden tudi dobrodelni koncert. Izkupiček bo namenjen še dokončni ureditvi hiše družine Bučar.

Poročali smo že, da izvajalec del, ki je samostojni podjetnik, ni imel urejenega zavarovanja odgovornosti. Tu se je zapletlo in sicer na način, ki naj bi najbolj oškodoval ravno družino Bučar, saj ta ni upravičena do odškodnine. Je pa proti podjetniku, ki je dela izvajal družina vložila tudi civilno tožbo.

SŠol

Foto: AG

narocite-nt

Deli