Dve novi razstavi v Galeriji Velenje

8:00

V Galeriji Velenje bodo danes ob 19. uri odprli dve razstavi. Prva nosi naslov Inventura 18, saj gre za pregled del, ki so jih v tem šolskem letu ustvarili dijaki likovne smeri umetniškega oddelka Gimnazije Velenje. Obiskovalci si bodo od danes do 16. junija lahko ogledali še pregledno razstavo del Petra Matka.

Pregled dela v iztekajočem se šolskem letu bodo dijaki umetniške gimnazije likovne smeri predstavili že 18. zapovrstjo. Dijaki so svoja dela ustvarjali pod mentorstvom profesorjev in delno usmeritvijo kustosov Galerije Velenje. Kustosinja Milena Koren Božiček pravi, da so razstave iz leta v leto boljše.

Milena Koren Božiček je še dejala, da dijaki tako pridobijo tudi dobre osnove za nadaljevanje študija na umetniških akademijah. Pri sprejemnih izpitih so večinoma zelo uspešni. Galerija, mentorji in bodoči študenti tako oblikujejo jedro umetniške generacije v Velenju, ki je bilo še pred štirimi desetletji precej neoblikovano. Bo pa danes v prvem nadstropju tudi odprtje pregledne razstave likovnega pedagoga Petra Matka, ki na osnovni šoli Gustava Šiliha počasi zaključuje svojo poklicno pot. Je član Društva šaleških likovnikov in član Društva likovnih umetnikov Celje, ki se že štiri desetletja posveča slikarstvu.

Milena Koren Božiček je dodala, da je na razstavi izjemno dobro vidna prehojena pot od ustvarjalca, ki je pristopil k oblikovanju svojega slikarskega dela z risbo, nato pa prešel v popolnoma drug medij, ob tem pa se močno posvetil varstvu narave.

TS
Foto: Galerija Velenje

Razstava Inventura
Obe razstavi bosta na ogled do 16. junija.