Esotech je eno najstabilnejših podjetij v regiji

11:59

Untitled-2

VELENJE – Esotech, inženirsko podjetje, usmerjeno v razvoj in uporabo znanj na področjih energetike in ekologije, je lani ustvarilo 30 milijonov evrov prihodkov. Predsednik uprave Esotecha Marko Škoberne, ki je na seji mestnega sveta Velenje predstavil delovanje podjetja, se je pohvalil, da je podjetje s 170 zaposlenimi ena najstabilnejših gospodarskih družb v regiji.

V podjetju Esotech so se dolga leta ukvarjali s proizvodnjo rudarske opreme, v zadnjih letih pa uspešno izvajajo projekte obnove in novogradnje na področju energetike, sodelujejo tudi s Termoelektrarno Šoštanj. Predsednik uprave Marko Škoberne je ob tem namignil, da sodelovanje s Tešem dobi velikokrat negativen predznak. »Žal je v termoenergetiki tako, da ta priporočila priznava cel svet, v Ljubljani pa so tu in tam to bogokletne reference. In če omenjaš preveč Termelektrarno Šoštanj, se ti lahko v lastni državi maščuje.« Poudaril je, da je Esotech do danes obnovil vse hidroelektrarne v Sloveniji. Trenutno gradijo hidroelektrarno Brežice, upa tudi, da bodo pridobili dela na gradnji hidroelektrarne Mokrice.

Škoberne je poudaril dobro sodelovanje z lokalno skupnostjo in dodal, da so v zadnjih petih letih oddali za 5 milijonov evrov naročil lokalnim podjetjem ter v zadnjem zadnjem desetletju naredili za kar 250 milijonov evrov projektov. »Ob tem nimamo unovčene niti ene bančne garancije in v desetih letih smo plačali samo eno pogodbeno kazen, o kateri bi lahko razpravljali.«

Škoberne si želi, da bi jih prepoznala tudi država in ne samo lokalna skupnost, zato je bil posebej vesel obiska ministrice za izobraževanje v začetku januarju.

BGO

banner-ntrc-martinovanje

Deli