Ferjanc tudi na sodišču poudarja, da je bil politično razrešen

12:52

Na Delovnem sodišču v Celju se je danes nadaljevala obravnava tožbe Marjana Ferjanca, ki jo je vložil zoper Splošno bolnišnico Celje. Nekdanji poslovni direktor bolnišnice Ferjanc namreč meni, da je bil v začetku lanskega leta nezakonito razrešen s tega delovnega mesta.

Znano je, da je Svet zavoda Splošne bolnišnice Celje, v katerem je večina članov vladnih predstavnikov, Ferjancu očital nesprejetje finančnega načrta za predlansko leto in nepravilne prevedbe plač ob prehodu na nov plačni sistem leta 2008. Ferjanc je danes v zaslišanju vse očitke zavrnil in poudaril, da je šlo za politično razrešitev. Celjska bolnišnica je namreč v njegovem mandatu poslovala kljub finančno krizi dokaj dobro, je dejal, kar pa je bilo zanimivo za takratno politično opcijo na oblasti.

marjan ferjanc 1
Marjan Ferjanc. Foto: Arhiv NT

Danes so na sodišču zaslišali tudi takratnega predsednika sveta zavoda bolnišnice Andraža Jaklja. Naj spomnimo, da so kasneje tudi Jaklja razrešili z mesta predsednika sveta zavoda zaradi nezdružljivosti funkcij. Je namreč direktor Psihiatrične bolnišnice Ormož.

Ferjanc bo med drugim v postopku skušal dokazati še, da je bil nezakonito razrešen tudi zato, ker je o tem odločal samo svet zavoda, ni pa njegove razrešitve predlagala vlada. Obravnava se bo nadaljevala prihodnji teden z zaslišanjem prič.

SIMONA ŠOLINIČ

Deli