Festival, ki slavi domišljijo

9:04

V Celjski kulturnici se bo dopoldne v organizaciji Celjskega kulturnega društva začel prvi slovenski mednarodni festival fantazijske književnosti. Nadaljeval se bo popoldne v knjigarni Antika in se zvečer s posebnim gostom dr. Zoranom Živkovičem zaključil v Kulturnici. 

fantazija
Foto: Pixabay

Idejo za festival fantazijske književnosti je dobil predsednik Celjskega literarnega društva Bojan Ekselenski, ko se je udeležil podobnega festivala v sosednjih državah. Tam imajo več vsakoletnih dogodkov, posvečenih domišljijskim svetovom in z njim povezano ustvarjalnostjo. Festivali fantazijske književnosti imajo v nekaterih državah več kot 10-letno tradicijo in so pomemben gradnik podpore domači književni ustvarjalnosti. Končno je nastopil čas tudi za celjski festival. Po dopoldanskem ogrevanju se bo festival nadaljeval v Knjigarni Antika, kjer bodo predstavili revijo Supernova, pravi predsednik celjskih literatov Bojan Ekselenski.

Osrednji dogodek festivala bo nocojšnji literarni večer z doktorjem Zoranom Živkovićem.

 V nedeljo bo v Celjski kulturnici predstavitev tematskega razpisa za 2. festival fantazijske književnosti, posvet o literarni kritiki v domišljijski literaturi ter po kosilu zaključek festivala. Kot pravi Bojan Ekselenski, je ta zvrst literature med bralci precej priljubljena. A je v Sloveniji domišljijska literatura vse preveč prepuščena ljubiteljskim pisateljem.

BGO

narocite-nt

Deli