Fontana odpira svoje pipe

13:06

Jutri bo ponovno začela obratovati Fontana piva Zeleno zlato. V novi sezoni se bo na fontani predstavilo 20 pivovarjev s 27 različnimi pivi, varjenimi s slovenskim hmeljem. Žalska fontana pa bo v 5. sezoni delovanja nudila tudi novosti.

Fontana piv v Žalcu

Prva novost je ta, da bodo kupci vrčkov lahko kupili dodatna točenja za pivo. Tako imenovani “refil” bo mogoče kupiti za vrčke, katerih čipi so bili aktivirani istega dne, ko kupec želi opraviti dodatno točenje. Več o letošnji drugi novosti pa direktor Zavoda za kulturo, šport in turizem Žalec Boštjan Štrajhar:

Zaradi omejitev in uredb, ki smo jih dolžni spoštovati zaradi omejitev širjenja koronavirusa bo okrog fontane označena varna pot, prav tako bo poskrbljeno za razkuževanje.

Fontana piva v Žalcu se letos zaradi epidemije odpira več kot mesec dni kasneje, kot je bilo sprva predvideno. Sezona ponavadi traja od aprila do konca oktobra. Odprli so jo septembra 2016, od začetka delovanja pa so prodali več kot 189.500 vrčkov in natočili več kot 111.000 litrov slovenskega piva.

BOJANA AVGUŠTINČIČ

Deli