GEOS – nova toplotna črpalka, tišja od hladilnika

11:32

Podjetje Kronoterm je na dan otvoritve Mosa predstavilo novo toplotno črpalko GEOS. Kot pravijo v podjetju, je tišja od hladilnika (27dB (A) zvočnega tlaka in 42 dB (A) zvočne moči). Deluje na osnovi geotermalne energije, ki je ekološko neoporečen, brezplačen in izredno učinkovit vir toplotne energije.

Nova družina geotermalnih toplotnih črpalk WPG-07(21)-(K)2 HT je primerna tako za novogradnje kot za starejše objekte ter tako za talno kot tudi za radiatorsko ogrevanje. Na voljo sta različici z integriranim 200 l bojlerjem (s kapaciteto 250 l uporabne vode) za enostavne zgradbe ali pa brez bojlerja za bolj kompleksne ogrevalne sisteme. Nova družina toplotnih črpalk z integriranim bojlerjem poskrbi za izjemno varčno pripravo tople sanitarne vode skozi celo leto, medtem ko prostore pozimi ogreva, poleti pa ohlaja (opcijsko).

Za vgradnjo že en kvadratni meter prostora
Nova elegantna oblika toplotne črpalke je izredno kompaktna, vse je v eni notranji enoti (zunanje enote ni), za vgradnjo pa je dovolj že en kvadratni meter prostora, kar pomeni, da kurilnica pravzaprav sploh ni več potrebna. Poleg kompaktnosti, neslišnosti in okolju prijaznega delovanja novo toplotno črpalko odlikuje tudi izredna učinkovitost – sezonsko grelno število SCOP do 6,0 (pri nizkotemperaturnem ogrevanju v povprečnem klimatskem področju), kar vam omogoča zelo nizke obratovalne stroške in do 80 odstotkov prihranka pri stroških ogrevanja.

Promocijsko besedilo

Več informacij na strani: www.kronoterm.com

Deli