“Golte so naša dolgoročna naložba”

Novi lastniki ob odprtju prenovljenega hotela predstavili prve rezultate svojega dela in načrte

9:44

Družba Golte je včeraj ob predstavitvi prenovljenega hotela, ki je bil od konca zimske sezone zaprt, predstavila prve rezultate delovanja, odkar je gorski center prevzel nov večinski lastnik, ljubljansko podjetje Sicom Invest.

Na Golteh so v teh dneh tudi prenovili celostno podobo.
Na Golteh so v teh dneh tudi prenovili celostno podobo.

Sandi Brezovnik, lastnik podjetja Sicom Invest, ki je pred meseci postal večinski, 76-odstotni lastnik družbe Golte, je povedal, da so precej časa preučevali stanje v gorskem centru, prve izkušnje pa je ocenil kot dobre.

Sandi Brezovnik je sicer tudi častni konzul Ukrajine v Sloveniji. Na naše vprašanje, ali bi lahko bil tudi ukrajnski kapital vključen v prihodnje naložbe v družbe, je dejal, da pri morebitnih večjih naložbah to ni izključeno. Zaenkrat pa da to ni predvideno, ampak da prve naložbe je in jih bo financiralo podjetje Sicom Investi.

In koliko denarja namenjajo za prve naložbe v poslovno prenovljeni družbi Golte? Samo Krivic, direktor podjetja Sicom Invest in predsednik nadzornega sveta družbe Golte pravi:

Prve rezultatte delovanja družbe Golte po spremembi lastništva so predstavili: z leve Ernest Kovač, direktor družbe Golte, Samo Krivic, predsednik nadzornega sveta in Sandi Brezovnik, lastnik podjetja Sicom Invest.
Prve rezultatte delovanja družbe Golte po spremembi lastništva so predstavili: z leve direktor družbe Golte Ernest Kovač, predsednik nadzornega sveta Samo Krivic in lastnik podjetja Sicom Invest Sandi Brezovnik.

Kar zadeva posodobitev žičniških in smučarkih zmogljivosti je Samo Krivic dejal, da nameravajo za uvedbo programa nočne smuke, od katerega si veliko obetajo, investirati okrog sto tisoč evrov ter v razširitev naprav za umetno zasneževanje okrog 300 tisoč evrov.

ROBERT GORJANC

Foto: SHERPA

Deli