Gorenje bo še vedno sodelovalo s Panasonicom

11:05

V velenjskem Gorenju poudarjajo, da prekinitev pogodb s Panasonicom ne pomeni konca sodelovanja. Gorenje in Panasonic še vedno poslovno sodelujeta, so zagotovili in s tem zavrnili po njihovem napačno poročanje nekaterih medijev.

Kot pojasnjujejo v družbi, sta se v pogodbeno dogovorjenem roku iztekli dve komercialni pogodbi o prodaji izdelkov Panasonicu, kar pa ne pomeni, da je poslovno sodelovanje prenehalo. Kot trdijo, Gorenje in Panasonic še vedno poslovno sodelujeta pri razvoju in proizvodnji določenih izdelkov, obe družbi pa se dogovarjata tudi o skupnem razvoju tehnološko zahtevnih kuhalnih aparatov. Sodelovanje se nadaljuje na osnovi Pogodbe o strateškem sodelovanju, ki poleg osnov za komercialno in razvojno sodelovanje ureja tudi sodelovanje Panasonica v lastniški strukturi Gorenja.

V podjetju dodajajo, da odločitev o nepodaljšanju dveh pogodb za Skupino Gorenje nima materialnega pomena, saj pogodbi predstavljata manj kot 5 odstotkov letnih prihodkov. Poudarjajo še, da bi odstop od Strateške pogodbe o poslovnem sodelovanju kateregakoli partnerja takoj javno objavili.

gorenje

EP

narocite-nt

Deli