Gorenje za dva tedna ustavlja proizvodnjo

Stroji bodo mirovali v vseh evropskih tovarnah Hisense Gorenje

13:39

Uprava družbe Hisense Gorenje se je odločila, da v luči naraščajoče epidemije koronavirusa po vsej Evropi, za dva tedna zapre vse svoje evropske tovarne. Stroji bodo mirovali od 23. marca do 5. aprila. “Čeprav dosledno izvajamo preventivne zaščitne ukrepe za preprečevanje možnosti širjenja koronavirusa ter za zaščito zdravja naših zaposlenih in imamo za to na zalogi še dovolj vseh vrst zaščitnih sredstev ter kljub dejstvu, da imajo naše tovarne še dovolj materiala za nadaljevanje proizvodnje, smo omenjeni ukrep prekinitve proizvodnje sprejeli iz preventivnih razlogov, da na ta način prispevamo k omejevanju širjenja virusa COVID-19 in še dodatno zaščitimo zdravje naših zaposlenih,” so zapisali v današnji izjavi za javnost.

gorenje hisense ukrepi corona 03 2020 webVodstvo in sindikat sta se dogovorila, da se proizvodnja nadaljuje 6. aprila 2020, razen v primeru, če bi v vmesnem času vlade posameznih držav, kjer se nahajajo njihove tovarne, sprejele dodatne ukrepe, ki bi omejevali delovanje industrije. Delovne dneve, ki na ta način izpadejo v Velenju, Valjevu v Srbiji in Mori na Češkem, bodo nadomestili s prerazporeditvijo časovnega koledarja. Nekaj dni bodo nadomestili med načrtovanimi prvomajskimi prazniki, nekaj izapda pa z dodatnim delom v drugi polovici leta. Takšen dogovor je na korespondenčni seji potrdil tudi Svet delavcev.

banner-teal

Ob tem iz Gorenja sporočajo še, da bodo v času prekinitve proizvodnje svoje delo (bodisi na domu, bodisi v podjetju) vseeno opravljali tisti zaposleni v režijskih službah, katerih delo je nujno za nemoteno delovanje podjetja.

Pri tem so zagotovili, da bodo tudi po vrnitvi na delo (predvideno 6. 4. 2020) v vseh podjetjih Hisense Gorenje še naprej izvajali vse preventivne varnostne in zaščitne ukrepe. Zaposlene naprošajo, da tudi v času, ko bodo ostali doma, dosledno upoštevajo preventivne ukrepe in tako čim bolje zaščitijo svoje zdravje in zdravje svojih bližnjih.

LKK, foto: Hisense Gorenje