Igrače za otroke v bolnišnicah

15:51

 

Podjetje Tuš je danes obdarilo Otroški oddelek Splošne bolnišnice Celje z igračami. Te so zbrali v dobrodelnem projektu Opremimo igralne kotičke pediatričnih oddelkov bolnišnic, ki je trajal od februarja do marca. V projektu so kupci nakupovali posebej označene izdelke na policah in preko nakupa so nato delež prispevali tudi za didaktične igrače oziroma pripomočke za pediatrične oddelke slovenskih bolnišnic. Tuš bo tako obdaril kar 13 otroških oddelkov znotraj slovenskih bolnišnic.

Igrače sicer v bolnišnici niso na prvem mestu pri nabavi, so pa ključnega pomena za bivanje otrok v bolnišnici. Zato so na otroškem oddelku takšnega darila še toliko bolj veseli. Igrače niso le didaktične, podjetje Tuš je upoštevalo tudi to, da gre za igrače, ki jih lažje razkužijo v bolnišničnem okolju.

_L3U8728
Na fotografiji: direktor marketinga v podjetju Tuš Andraž Tuš, glavna medicinska sestra na otroškem oddelku Splošne bolnišnice Celje Katja Mulej Hren, poslovna direktorica Splošne bolnišnice Celje Margareta Guček Zakošek, predstojnica otroškega oddelka Barbara Gnidovec Stražišar in strokovni direktor celjske bolnišnice Franc Vindišar. Foto: GrupA

Specialistka pediatrije in otroške nevrologije ter predstojnica Otroškega oddelka v Celju Barbara Gnidovec Stražišar:

Podjetje Tuš bo tako obdarilo kar 13 pediatričnih oddelkov znotraj slovenskih bolnišnic. In to ni edina njihova dobrodelna akcija. Govori vodja marketinga v podjetju Tuš Andraž Tuš.

Povprečna doba bivanja otrok v celjski bolnišnici je tri dni, letno pa je na otroškem oddelku hospitaliziranih okoli 3100 otrok, kar je kar precejšnja številka.

SŠol

narocite-nt

Deli