»Iskali so recept, a ga niso našli!«

10:12

Dvakrat je bil Marjan Fabjan proglašen za najboljšega trenerja judoistk v Evropi, z zadnjih treh olimpijskih iger se je vračal z medaljami (Atene 2004 – Urška Žolnir bron, Peking 2008 – Lucija Polavder bron, London 2012 – Žolnir zlato), na Lopati je zgradil judoistični tempelj, kovnico medalj, dobil je Bloudkovo nagrado. Njegov JK Z´dežele Sankaku ni zgolj pojem za uspeh, temveč tudi porok, da bo Slovenija z velikega tekmovanja prinesla odličje.

Mestni svet Mestne občine Celje je »Fabiju« podelil srebrni grb. Če že ni, pa bo kmalu postal rekorder po prostoru, ki mu ga namenjamo v časopisu. A z neusahljivim virom idej in energije ni nikoli dolgčas.

banner-teal

Fabjan Marjan 063

Vaše vodilo je, da lahko največje zmage osvajajo zgolj izjemno pripravljeni tekmovalci. Toda vaše varovanke so slavile tudi poškodovane! Ste jim vbili v glavo nekaj več, vlili dodatno samozavest?

Moji tekmovalci že več sezon niso poškodovani. Prej so se, ob neizbežnih težavah zavoljo zdravja, specifično pripravljali in krepili tisto, kar so pač lahko. Ustrezna taktična priprava je reševala marsikaj.

Že trije dokumentarni filmi so bili posneti o vas. So iskali določene odgovore?

Da, prav vsi trije, tako avtorja Zvezdana Martiča kot tudi filma, ki so ju pripravili Francozi in Japonci.

Več v novi številki Novega tednika

DEAN ŠUSTER
Foto: SHERPA

Deli