Izložba podjetnosti, inovativnosti in ustvarjalnosti.

14:11

Celje je v teh dneh pravo poslovno središče Slovenije in precejšnjega dela Evrope. Premier Miro Cerar, ki je drugo leto zapored uradno odprl največji tovrstni sejemski dogodek v regiji, pravi da je celjski sejem prava izložba podjetnosti, inovativnosti in ustvarjalnosti.

Predsednik vlade Miro Cerar je spomnil na dosežke vlade v prvi polovici mandata in poudaril, da je vladi uspelo zagotoviti politično stabilnost in izboljšati politično kulturo, hkrati pa gospodarstvo beleži stabilno rast. Izboljšala se je konkurenčnost države, nižji je tudi javnofinančni primanjkljaj, zmanjšala se je brezposelnost, zaposlenost se povečuje, država je dobila jasno strategijo upravljanja z državnimi naložbami, je naštel in poudaril, da so vse to naši skupni dosežki. Cerar verjame, da bo šlo Sloveniji v prihodnje dobro, se pa zaveda tudi težav, za katere obljublja, da jim bo vlada prisluhnila. »Krepimo podporo gospodarstvu, se pa zavedam, da ni nikoli dovolj. Vlada posluša in se trudi, tako bomo tudi nadaljevali.«

Medtem ko premier poudarja, da je vlada pripravljena prisluhniti, pa je predsednik Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije Branko Meh opozoril, da je malo gospodarstvo sicer velikokrat slišano, a malokrat uslišano.

banner-teal

Meh je spomnil, da gospodarstvo sicer okreva, da pa bo treba za dosego ciljev še pošteno zavihati rokave.
Se je pa predsednik OZS dotaknil tudi aktualnih tem, ki so pri gospodarstvenikih naletele na precej kritik. Pravkar izpeljane mini davčne reforme in zakona o vajeništvu.

Sicer pa podoba letošnjega Mosa po besedah izvršnega direktorja Celjskega sejma Roberta Otorepca odraža razmere v gospodarstvu, ki se izboljšujejo.

Na izboljšanje je spomnil tudi celjski župan Bojan Šrot, vesel, da gre dobro tudi savinjskemu in predvsem celjskemu gospodarstvu. Sejem že dolgo ni več zgolj obrtna razstava, kar je bil v svojih skromnih začetkih, je poudaril Šrot. To dokazuje število razstavljavcev – teh je več kot 1500 iz 35 držav -, in bogat obsejemski program.

LEA KOMERIČKI, foto: SHERPA

Deli